Senaste inlägg

Vad är hirsutism?

- Publicerad in Skönhet och hälsa

Hirsutism betyder ökad kroppsbehåring av manlig typ hos kvinnor. Det innebär en grövre, mörkt pigmenterad behåring som typiskt är lokaliserad till överläpp och haka, runt bröstvårtor, i medellinjen på nedre delen av buken, ryggslutet samt ljumskar och lår. Denna typ av behåring stimuleras av manliga könshormoner (androgener).

+ Läs mer

Kvinnokroppens ideal...

Apr 28 ,2016 - Publicerad in Skönhet och hälsa

Intressant läsning av Åsa Blomstedt / Populär Historia. Idag ska den ideala kvinnan vara smal, hård och vältränad. Kontroll över kroppen visar att man också har kontroll över sitt jag, sitt liv och sin omvärld. Men så har det inte alltid varit. För hundra år sedan skulle den perfekta kvinnan också vara smal och tunn – men då hyllades samtidigt svagheten och sjukligheten.

+ Läs mer

Mindfulness

Apr 19 ,2016 - Publicerad in Skönhet och hälsa

Vad är mindfulness? Att vara i nuet.

Det finns ingen exakt översättning av det engelska ordet mindfulness, men det brukar ofta översättas till medveten närvaro. Att vara medvetet närvarande är ett förhållningssätt som handlar om att leva i större medvetenhet om sig själv och det som finns i just denna stund, i nuet. När du gör det uppfattar du saker och ting mer som de är och förmågan att fatta kloka beslut, göra nya val och ta nya steg i livet ökar. Det blir också möjligt att hitta ett tillstånd av djup och rofylld kontakt med sig själv.

+ Läs mer

Swedish Beauty

Oct 04 ,2016 - Publicerad in Skönhet och hälsa

Om en vecka är det dags för Swedish Beauty & Cosmetics Awards, som är Sveriges största och mest prestigefyllda gala för skönhet och kosmetik. Varje år i april följer hela skönhetsbranschen, som omsätter mer än 15 miljarder kronor bara i Sverige, de svenska nomineringarna av det senaste årets produkter.

+ Läs mer

1 to 7 of 8 Item(s)

Sida:
  1. 1
  2. 2