Brasiliansk vaxning

 

Brasilainsk vaxning modell

Brasiliansk vaxning även kallad intimvaxning är numera mycket vanlig även i Sverige. Det är en vaxningsmetod utvecklad för att bli av med allt könshår på underlivet. Det kallas Brazilian intim om den görs på kvinnor och Manzilian intim om den görs på män. Ibland vill kunden behålla lite hår framtill och ta bort resten. Varför vill man vaxa underlivet? De flesta tycker de känner sig fräschare men säger att sexuell njutning är den främsta anledningen.

Det började i Brasilien, därav namnet. Brasilianska kvinnor och män älskar strandlivet med så lite kläder på som möjligt. Man vaxade bort mer och mer hår både framtill och baktill. När stringtrosa och strigbikini blev mode var det lika bra att ta bort all hår. Beroende på hur mycket hår som lämnas kvar kallas det för Brazilian, Hollywood eller Playboy. I Sverige kallas oftast intimvaxning för brasiliansk vaxning oavsett om man lämnar kvar lite hår eller tar bort allt.

Efterfrågan ökar, fler och fler salonger erbjuder braziliansk och manzilian vaxning. Att utföra intimvaxning kräver kunskap, noggrannhet och vax av högsta kvalitet. Det är viktigt att kunden känner sig avslappnad och väl omhändertagen på din salong. Första gången är de flesta lite oroliga, nervösa och blyga. Det underlättar om du har en avdramatiserad, lättsam, atmosfär samtidigt som du tar kundens oro och blygsamhet på alvar.

Boka alltid in mer tid första gången så du hinner prata med kunden både före och efter vaxning. Kanske har kunden en del frågor men tycker att det är pinsamt att fråga. Fråga gärna om hon/han har några funderingar eller frågor. Hygien är oerhört viktig vid all vaxning men i högsta grad vid intimvaxning. Använd rena fräscha handdukar till varje kund, engångsspatlar, engångshandskar m.m. Håll dina apparater, värmare och verktyg fräscha. Det finns medel som lätt tar bort vax från dessa.

Med kunskap i de olika vaxteknikerna, professionell uppträdande och omhändertagande av kunderna samt förstklassiga produkter kommer din salong att stå sig i den alltmer hårdnande konkurrensen.

 

Vax för brasiliansk vaxning och känsliga kroppsdelar

För intim-/brasiliansk vaxning samt vaxning av känsliga kroppsdelar rekommenderas i första hand vax som inte kräver remsa, även så kallad peel off vax, kakvax, dra-av vax eller bivax. Nedan presenterar vi de bästa och mest efterfrågade vaxsorter för detta ändamål, för både män och kvinnor. Samtliga vaxsorter fungerar utmärkt även på andra kroppsdelar som rygg, ben ansikte etc. Dessa vax-typer lämnar inga rester kvar på huden och är därför mycket lämpliga att användas i samband med Sens´x hårreduktionsbehandling.

    Honungsemulsion

HONUNGSEMULSION vattenlöslig naturprodukt för skonsam hårborttagning

Honung har bl.a. läkande, stärkande, smärtstillande och bakteriedödande effekt. Skillnaden mellan honungsemulsion och sockerpasta är förutom att honungsemulsionen tar bort hårstråna är den mycket välgörande för huden. Den är också kemiskt stabilare än sockerpasta, vilket innebär att man behöver bara en sort medan sockerpasta kräver 3 sorter, mjuk, medium och hård. Till honungsemulsion behövs ingen remsa! Vattenlöslig.
OBS! Utbildning i specialteknik krävs.

Finewax brasilian vax

FINEWAX - AZUL/BLÅ med Bomulsfröolja

Ett mycket uppskattat och populärt oljelösligt, mjukt och behagligt vax. Lätt att stryka på även vid låg temperatur. Innehåller bomulsfröolja som har en skyddande, vårdande och fuktbevarande effekt. Huden blir mjuk och len efter vaxning. Krackelerar inte.  Finewax Cerapil är ett omtyckt brasilianskt vax som fungerar mycket bra även på stora hudytor som t.ex rygg eller när du vill ha ett snällt, mjukt vax att jobba med. Lämnar inga vaxrester kvar på huden. Ingen remsa behövs!

 Glamour - Finewax

FINEWAX - GLAMOUR med Arganolja

Arganolja (även kallat flytande guld) används inte bara till matlagning utan numera är den ofta förekommande och uppskattad ingrediens i skönhetsprodukter som hudvårdskrämer, shampoo och duschgel. Arganolja har en hög halt av E-vitamin som påskyndar läkning, motverkar ärrbildning, lugnar irriterad hud och har antiinflammatoriska egenskaper. Finewax - Glamour har samma mjuka fina konsistens och egenskaper som Finewax - Blå/Azul men stelnar snabbare. Ingen remsa behövs!

 

Film wax

FILM WAX

Film wax har också blivit ett mycket populärt brasilianskt vax. Det har en behaglig konsistens, bra styrka och väldigt bra elasticitet. Det är lätt att applicera ett tunt lager som gör att torktiden blir kortare. Vaxet förblir ändå flexibelt, utmärkt för de som vill ha lite snabbare arbetstempo. Fungerar utmärkt på alla kroppsdelar. Detta vax är något starkare än Finewax. Ingen remsa behövs! 

 

Vax för män

BEAUTY IMAGE - FOR MEN med eucalyptus olja

Speciellt framtagen för män med tanke på att män har oftast fler och grövre hårstrån. De har även något tjockare hud och hårsäckarna ligger därför lite längre ner i huden. Kan användas på alla kroppsdelar även för manzilian intimvaxning.

OBS! Detta vax kan fungera utmärkt även på kvinnor, precis som andra vax sorter kan fungera utmärkt även på männ. Hårväxt är mycket individuellt, medan en del män har väldig lite och inte så grova hårväxt har en del kvinnor väldigt mycket och ganska grova hårstrå.

 

Rosenbald bivax

ROSENBLAD BIVAX

Rosanblad bivax innehåller en högre halt av bivax. Ett skonsamt och effektivt vax. Innehåller även titandioxid och har en mjuk krämig konsistens. Rosenblad bivax är lämpligt för känslig hud och mindre ytor som brasiliansk, axiller och ansikte. Har mycket bra plasticitet trots halten av bivax. Om du tycker att Natur bivax är lite svårt för dig att jobba med, prova Rosanblad bivax. Detta vax torkar inte lika snabbt och krackelerer inte lika lätt som Natur bivax. Det går även bra att blanda Rosablad bivax och Natur bivax för att få ett “mittemellan” vax. Ingen remsa behövs

 

Natur bivax

NATUR BIVAX

Natur bivax har en ganska hög halt av bivax och är hårdare än de ovan nämda. Välj NATUR BIVAX om du vill ha ett peel off/dra av vax som är starkt och tufft både mot grova och tunna, fjuniga hårstrån. Natur bivax kräver, snabbhet och färdighet i vax-teknik eftersom det torkar snabbare och krackelerar lättare om det inte dras av i tid. Lämpar sig mycket bra för mindre områden, då det är lättare att hantera vaxet. Utmärkt i ansikte där hårstråna kan vara fjuniga på ett ställe och grova på ett annat. Ingen remsa behövs!

 
Funderar du på att gå en kurs i brasiliansk vaxning? - Kontakta oss!

Vi kan hjälpa dig med namn och adress på utbildningsställen.

Läsa mer om vaxkurser!

Läs mer om olika vaxsorter för kroppsvaxning!  För mer information kontakta oss!